The Balancing Work logo - click for Home Page

EMF Balancing Technique, LatticeLogic, The Symbol, UCL Tai Ji, Yoga for The Lattice, Reflections, The Waves


Spiralno Vrtinčenje

Vaja «Spiral Sweep» je sicer majhen, a informacijsko pomemben del celotnega sistema EMF Balancing Technique®. Z uporabo te vaje pripravimo energijsko telo na višji naboj, ki ga lahko ohranjamo in uporabljamo v vsakodnevnem življenju. Kot smo mnogi že ugotovili, posvečen dogodek, ki smo ga čakali, je prav pred nami, v naših lastnih življenjih. Na začetku vajo berite počasi, ko pa vam postane domača, uporabite hitrost, ki vam je ljuba. Možno je tudi, da samo izgovarjate števila od ena do dvanajst in hkrati vizualizirate energijske vzorce.

1 - Zlati skelet

Vizualizirajte, občutite, predstavljajte si ali mislite, kako se zlata energija vrtinči okrog vaših podplatov v smeri urinega kazalca. Dopustite, da prežame podplate. Zaradi mineralne sestave vaših kosti je skelet dober prevodnik teh prefinjenih energij.

Sedaj usmerite zlato energijo skozi naš skeletni sistem, kost za kostjo. Usmerite energijo skozi vse kosti v vaših stopalih, gležnjih navzgor do kolen, kolenskega sklepa in skozi stegenjske kosti. Peljite to energijo skozi kolke do trtice, navzgor po medenici in zadaj po hrbtenici navzgor. Okopajte vsako vretence s to zlato energijo in ji dopustite, da steče skozi ramenske kosti in lopatici, navzdol po pokostnici in okrog vaših reber. Usmerite energijo navzdol po rokah do zapestij in vseh drobnih kosteh v naših dlaneh in prstih. Sedaj se osredotočite in vodite energijo v vsa vratna vretena, okrog čeljusti, skozi zobe in celotno lobanjo.

Sedaj ste okopali vaš celotni skeletni sistem v zlati energiji. Dovolite si občutek, zaznavo ali videnje sija zlate energije skozi vse kosti v vašem telesu.

Vdihnimo globoko in se sprostimo.

2 - Zlati možgani

Usmerite svojo pozornost na vaše možgane in izrazite namero, da vaši možgani popolnoma absorbirajo to energijo. Začnite z možgansko skorjo, sivo snovjo, ki prekriva njihov vrh. Pod sivo snovjo je bela snov, ki tvori največji delež možgan. Dopustite beli snovi vaših možgan, da absorbira zlato energijo kot goba. Vaša zavest bo uravnovesila (harmonizirala) občutek te zlate energije na obeh polovicah možgan. Ena izmed funkcij, ki jih opravlja bela sredica, je posredovanje vseh zunanjih zaznav.

Sedaj usmerimo našo pozornost med obrvi, malce višje. Tu se nahaja majhna hruškasto oblikovana žleza, imenovana hipofiza. Dovolimo zlati energiji, da povsem obda to majhno žlezo in izrazimo namero, da jo hipofiza popolnoma absorbira. Ko kanalizirate zlato energijo skozi to žlezo, izrazite jasen namen za aktivacijo hormonskih sprememb v vašem telesu, ki so potrebne za vaš nov korak na poti evolucije zavesti. Hipofiza je prva kontaktna točka energijske povezave s češariko ali epifizo.

Sedaj usmerite pozornost v center vaših možgan. Temu področju včasih rečemo tudi sveta komora. Tu boste našli epifizo. Ta je majhna kot zrno, ledvične oblike. Spet usmerimo energijo, da obda žlezo in izrazite namero, da epifiza vpije toliko zlate energije, kot je le mogoče.

V tem središčnem delu možgan se nahajata tudi hypotalamus in talamus. Talamus je pahljačasto oblikovan organ, sestavljen iz sive snovi, obarvane z belo. Obe področji talamusa sta locirani v dveh možganskih hemisferah.

Talamus je odgovoren za moč vizualizacije, ki jo pravkar uporabljamo. Zamislite si ali vizualizirajte svoj talamus kot zlato sijočega metulja. Izrazite jasen namen za povečanje manifestacije vaše svete In sedaj se pomaknimo na zadnji del lobanje.

Fokusirajte se na hrbtenjačo v višini vratnih vretenc. Tam se nahaja jajčasto oblikovan organ imenovan pons. Zamislite si, kako je ta jajčasto oblikovan organ povsem napolnjen s sijem zlate svetlobe. Končno z močno namero spustimo zlato energijo navzdol po hrbtenjači. Pravkar smo energizirali celotne možgane.

Vdihnimo globoko in se sprostimo.

3 - Endokrinski sistem

Sprostite vašo pozornost. Sedaj bomo vodili zlato energijo skozi vaš endokrinski sistem.

Najprej osredotočimo zlato energijo na ščitnico in obščitnici v spodnjem vratnem predelu. Izrazite namero, da se zlata energija popolnoma absorbira v te žleze.

Nad srčnim centrom, pod prsnico, se nahaja timus ali priželjc. Energijski center, ki je povezan s timusom, imenujemo višji srčni center. Ta žleza in energija tega centra sta izjemno pomembna kot izvorni točki sevanja zlate energije znotraj fizičnega telesa. Okrepitev energijskega sevanja iz zgornjega srčnega centra je eden izmed ključev za povečano manifestacijo naše električne duhovne narave. S povečanjem sposobnosti manifestacije te električne energije lahko pospešimo proces zdravljenja v primeru, ko je naše telo izven ravnovesja. Usmerite zlato energijo, da obkroži in se popolnoma absorbira v vaš timus. Pozornost povsem usmerite na polnjenje timusa z zlato energijo. Ko se bo napolnil, bo začel sevati to zlato energijo skozi celice na celotnem srčnem področju. Vizualizirajte, kako vaše celotno področje srca seva zlato svetlobo!

Usmerite vašo pozornost na srčne mišice. Srce ni del endokrinskega sistema, dasiravno se perikardium (osrčnik), v katerega je položeno srce, lahko napolni s kapljicami dragocenega hormonalnega fluida. Ta fluid (tekočina) bo vzpodbudila povečano sevanje srčne energije. Izrazite namero, da se srce napolni z zlato energijo evolucije in ljubezni.

Levo od popka se nahaja trebušna slinavka, in ko vzpodbujamo ta organ z zlato energijo, izrazimo namero za okrepitev vaše sposobnosti prebavljanja in presnavljanja vseh energijskih sprememb, ki se dogajajo znotraj vašega bitja.

Pomaknite svojo pozornost do nadledvičnih žlez, ki se, kot že ime pove, nahajajo nad ledvicama. Uporabimo zlato energijo in izrazite namero za kompletno regeneracijo nadledvičnih žlez.

Malo nižje se nahajajo spolne žleze. Usmerite pozornost in zlato energijo na jajčnike oziroma testise ter jo zadržite. Razsvetljenje pripada celicam vseh delov vašega telesa, tudi tistim pod pasom.

Usmerimo energijo skozi boke, stegna, po nogah navzdol do podplatov. Energizirali smo fizično delo.

Nekajkrat globoko vdihnimo in se sprostimo.

4 - Energija okrog stopal

Energija se sedaj vrtinči okrog stopal in s tem povzroča močan efekt prizemljitve. Okrepite prizemljevalni efekt z zavedanjem pomemebnosti globoke povezave z energijo Zemlje. Ta posvečena prizemljitev prispeva k naši sposobnosti vzdrževanja višjih energij, ki so nam sedaj na voljo.

Vibracijska frekvenca se spreminja in se začenja nežno dvigovati skozi energijsko polje kot koncentriran zlati žarek svetlobe in energije. Ta energijski žarek bomo usmerili skozi vse energijske vortexe - vrtince, ki so povezani s sistemom žlez.

Spremembo v energiji zaznamo kot spremembo v temperaturi ali rahlem mravljinčastem občutku, ko pričnemo energijo dvigovati skozi energijske vrtince podplatov, skozi energijo nog do baze hrbtenice.

5 - Vitalni center

Usmerite pozornost na bazo hrbtenice in občutite, zaznajte ali si zamislite žarečo rdečo energijsko kroglo. Ko zlati žarek prodira v to rdečo kroglo, se začne formirati čudovit vzorec kot zvezda eksplozija, ki seva v vse smeri. Izazite namero za okrepitev, posvetitev in uravnoteženje energijskega centra na bazi hrbtenice. S tem ustvarite posvečeno osnovo znotraj vašega bitja, ki je potrebna za nadaljno integracijo energije vaše božanske narave.

Žarek zlate svetlobe in energije se dviga do naslednjega centra, kreativnega/spolnega centra.

6 - Kreativni/spolni center

Ko se zlati energijski žarek dviguje proti kreativneu/spolnemu centru, usmerite svojo pozornost znotraj oranžne sfere kreativnosti. Zlata svetloba tudi tukaj seva skozi oranžno kroglo v podobi zvezdne eksplozije. Izrazite namero za pozorno izražanje seksualne energije. Vaša seksualna energija je del vaše vitalne moči in jo lahko uporabite za svojo evolucijo. To področje je tudi sedež vaše kreativnosti. Od tu vzpodbudite energijski pretok, ki bo okrepil vaša ko-kreacijska (soustvarjalna) prizadevanja v življenju. Izazite namero za okrepitev, posvetitev in uravnoteženje tega centra.

Dihajte.

7 - Solarni pleksus

Sedaj se zlati energijski žarek pomika navzgor. Usmerite zlati žarek energije v rumeno sfero solarnega pleksusa. Medtem, ko se zlata energija uglašuje s tem področjem, občutite, zaznajte ali si zamislite vzorec podoben sončnici.

Zapomnite si, da velja solarni pleksus za sedež naše podzavesti in da odliskava vsak del sijoče sončnice dele vas samih.

Globoko vdihnite in si dovolite, da ste!

8 - Srčni center in Višji srčni center

Sedaj usmerite vašo pozornost in zlati energijski žarek višje, do prelepe smaragdno zelene krogle srčnega centra.

Naj se zlata energija razcveti v kalejdoskop zelene in zlate energije in utripa v kompleksne vzorce. Vsak izmed nas nosi v svojem srcu originalni del kreatorja in skupaj tvorimo celoto.

Usmerite vašo pozornost nad srce, na področje timusa, področja z imenom višji srčni center. Tu boste našli koncentrirano zlato svetlobo. Izrazite namero, da se ta zlata svetloba še okrepi. Lahko občutite toploto in polnost srca, ko se vam odkriva edinstven svetlobni vzorec vašega srca. Ko začutite ali zaznate harmonijo znotraj srca, najprej z ljubeznijo nahranite sebe, nato pa jo pričnite izžarevati navzven.

9 - Vratni center

Medtem ko še vedno izžarevamo energijo ljubezni, usmerite zlati žarek navzgor v nebesno modrino vratnega centra. Ta center predstavlja posebna vrata, to je predel, kjer se energiji, ťtako zgoraj kakor spodajŤ, združujeta in spreminjata v uporabno moč. To je center, ki izraža vaš del resnice. Zapomnite si moč izgovorjene besede. Bodite dosledni v izražanju svoje resnice tudi v najmanj pomembnih stvareh. Dovolite energiji, da zlošči način vašega izražanja v svetu.

Medtem ko dovoljujete energiji, da deluje v tem centru, lahko obrnete glavo v eno in nato še v drugo smer. Vaja je že skoraj pri koncu.

Globoko vdihnite in sprostite vašo pozornost.

10 - Tretje oko

Sedaj se osredotočite in usmerite žarek zlate energije navzgor skozi center vaših možgan. V centru možgan med epifizo in hipofizo, blizu srede vašega čela, se nahaja prostor, ki ga imenujemo tretje oko. Tu je energija indigo barve. Ko zlata energija prodira in žari skozi veličasten indigo center, svetlobni vzorci oblikujejo in kreirajo mnogobarven dragulj. Izrazite namero za poglobitev vaše modrosti in povečanje vašega razumevanja. Tu lahko opazujete pomen besed ťmisliti s srcem in čutiti z razumomŤ. Ta točka predstavlja tudi vrata v telepatijo, naslednji čut, ki ga sedaj razvijamo.

11 - Kronski center

Preusmerite in povečajte svojo pozornost, ko potujete z zlato svetlobo navzgor do kronskega centra. Medtem ko zlata svetloba kroži okrog vrha vaše glave, se ustvarja vaš edinstven vzorec svetlobe. To je energijski vzorec združitve. Tu se spajata zlata energija vaše človeške narave s čistostjo vaše božanske narave.

12 - Zadrži in sprosti

Sedaj skozi nos globoko vdihnite in zadržite dih za nekaj trenutkov, da se energija postavi. Z jasnim namenom izdihnite skozi usta in med izdihom vizualizirajte izvir večbarvne energije, ki se vzpenja iz glave in spiralasto spušča navzdol, okrog in skozi vaše celotno bitje. To krepi vašo kristalinsko mrežo in poglablja stik z energijo Zemlje. Užijte nekaj radostnih trenutkov. Lahko vas celo prežame občutek Doma.

Namaste, dragi prijatelji.

S tem smo našo vajo zaključili.